DESSA GALLERY
Architectural center
Židovska steza 4
SI-1000 Ljubljana

 

T +386 1 25 16 010

E galerija@dessa.si

 

Open
Tue, Wed, Thu, Fri: 12:00-18:00
Sat, Sun, Mon, Holidays: closed

 

 

DESSA: photos of exhibitions

Kindergarten Poljčane, 2014, arch. Mojca Gregorski, Miha Kajzelj, Matic Lašič, photo Miran Kambič

Vabimo vas na ogled retrospektivne in pregledne razstave slovenskih vrtcev, tokrat v Celje. Odprtje z vodstvom po razstavi bo v četrtek, 11. januarja 2018, ob 11.00 uri. Razstava je na ogled od 28.12.2017 do 31. januarja 2018 v Osrednji knjižnici Celje, Muzejski trg 1a. 

Arhitektura vrtcev morda ni najpomembnejša tema, je pa zagotovo ena najbolj aktualnih. Otrokova izkušnja prostora, ki se v najnežnejših letih razvoja subtilno vgrajuje v njegov spomin, je eden temeljnih gradnikov njegove osebnosti in kulturne osveščenosti prihodnjih generacij. Arhitektura vrtcev je arhitektura, ki vzgaja. Razstava predstavlja pregled dosežkov arhitekturnega načrtovanja objektov vrtcev v Sloveniji od začetkov njihove namenske gradnje skozi celotno obdobje razvoja, različne družbene ureditve ter demografska nihanja v družbi do danes. Obenem želimo opozoriti, da prav v današnjem času s pogosto neprimernimi prenovami in energetskimi sanacijami za vedno izginjajo tudi arhitekturno kakovostne stavbe, ki soustvarjajo našo kulturno identiteto. Razstava je prva razstava, ki obravnava tematiko arhitekture vrtcev v Sloveniji.

 

Pregledna in retrospektivna razstava slovenskih vrtcev je projekt galerije Dessa, MIZŠ in ZRSŠ.

 

More abut the exhibition

IZ MALEGA RASTE VELIKO V CELJU
Dessa traveling exhibition
11. 1. 2018

Program is supported by
By entering my email address, I agree to receive e-invitations and information about the events of the Dessa Gallery and confirm that I am aware of personal data protection policy.
e_news