GALERIJA DESSA
Arhitekturni center
Židovska steza 4
SI-1000 Ljubljana

 

T +386 1 25 16 010

E galerija@dessa.si

 

Odpiralni čas
tor, sre, čet, pet: 12:00-18:00
sob, ned, pon, prazniki: zaprto

 

Fotografije razstav

Andrej Hrausky: Plečnikova arhitektura v Ljubljani, december 2017

Spoštovani. Obveščamo vas, da je 6. decembra izšla knjiga Plečnikova arhitektura v Ljubljani avtorja arhitekta Andreja Hrauskega.

 

Prva predstavitev knjige je bila v sredo, 6. decembra 2017, ob 12. uri v Plečnikovi hiši, Karunova 4 in 6 v Ljubljani. Ob tej priložnosti smo se zahvalili tudi pokroviteljem za podporo in jim predali dogovorjeno število izvodov.

 

Knjiga je izšla v letošnjem Plečnikovem letu v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Galerije Dessa. Avtor Andrej Hrausky, arhitekt in poznavalec Plečnikovega opusa, je o knjigi zapisal: »Slovensko prestolnico večkrat imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. In res ji je naš najpomembnejši arhitekt s svojimi številnimi posegi vnesel neizbrisen pečat. Pa jih tudi zares poznamo? Vsak dan hodimo mimo njih in mnoge prezremo. Knjiga nam skuša odkriti prav vsa Plečnikova arhitekturna dela v mestu. Pa ne le to, tudi okoliščine njihovega nastanka, ki nas poučijo o tem, kako so nekoč živeli in delovali Ljubljančani. Predvsem pa nam knjiga skuša razložiti Plečnikovo arhitekturo: kako jo gledati, kako videti in kako razumeti.«

 

Slovenski knjižni sejem je bila prva priložnost, da si knjigo ogledate in se odločite za prednaročilo. Ogledni izvod slovenske in angleške različice knjige ste lahko prelistali na stojnici v drugem preddverju Cankarjevega doma, obenem pa lahko izkoristili posebni promocijski popust ob prednaročilu – v času knjižnega sejma in vse do 4. decembra bo tako cena knjige 29 € (redna cena je 34 €).

Knjiga bo dostopna tudi v Galeriji Dessa na Židovski stezi 4 v Ljubljani.

 

Knjigo Plečnikova arhitektura v Ljubljani so podprli:
Ministrstvo za kulturoMestna občina LjubljanaBTC CityJP Vodovod-Kanalizacija LjubljanaZavarovalnica TriglavGrafika GracerGRAFO LITAtelje GalerijaBaumit SlovenijaLafargeM SoraArcadia svetila.

 

Pokroviteljem se iskreno zahvaljujemo za podporo! 

 

Fotografije s predstavitve v Plečnikovi hiši: Andrej Peunik/MGML

KNJIGA PLEČNIKOVA ARHITEKTURA V LJUBLJANI
6. 12. 2017


Program sofinancirajo
e_vabilo