DESSA GALLERY
Architectural center
Židovska steza 4
SI-1000 Ljubljana

 

T +386 1 25 16 010

E galerija@dessa.si

 

Open
Tue, Wed, Thu, Fri: 12:00-18:00
Sat, Sun, Mon, Holidays: closed

Andrej Hrausky: Plečnikova arhitektura v Ljubljani, december 2017

We would like to announce that book Plecnik's Architecture in Ljubljana by Andrej Hrausky has been published at the begining of December. 

 

First public presentation of the book was on Wednesday, 6 December 2017 at 12 am in Plecnik's house, address Karunova 4 and 6 in Ljubljana. At this occasion we have expressed our gratitude to all sponsors of the book.

 

 

Knjiga je izšla v letošnjem Plečnikovem letu v sozaložništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Galerije Dessa. Avtor Andrej Hrausky, arhitekt in poznavalec Plečnikovega opusa, je o knjigi zapisal: »Slovensko prestolnico večkrat imenujemo tudi Plečnikova Ljubljana. In res ji je naš najpomembnejši arhitekt s svojimi številnimi posegi vnesel neizbrisen pečat. Pa jih tudi zares poznamo? Vsak dan hodimo mimo njih in mnoge prezremo. Knjiga nam skuša odkriti prav vsa Plečnikova arhitekturna dela v mestu. Pa ne le to, tudi okoliščine njihovega nastanka, ki nas poučijo o tem, kako so nekoč živeli in delovali Ljubljančani. Predvsem pa nam knjiga skuša razložiti Plečnikovo arhitekturo: kako jo gledati, kako videti in kako razumeti.«

 

Slovenski knjižni sejem je bila prva priložnost, da si knjigo ogledate in se odločite za prednaročilo. Ogledni izvod slovenske in angleške različice knjige ste lahko prelistali na stojnici v drugem preddverju Cankarjevega doma, obenem pa lahko izkoristili posebni promocijski popust ob prednaročilu – v času knjižnega sejma in vse do 4. decembra bo tako cena knjige 29 € (redna cena je 34 €).

Po izidu bo knjiga dostopna tudi v Galeriji Dessa na Židovski stezi 4 v Ljubljani.

 

Book Plecnik's Architecture in Ljubljana was sponsored by:
Ministrstvo za kulturoMestna občina LjubljanaBTC CityJP Vodovod-Kanalizacija LjubljanaZavarovalnica TriglavGrafika GracerGRAFO LITAtelje GalerijaBaumit SlovenijaLafargeM SoraArcadia svetila.

 

Thank you!

 

Photos from the presentation in Plecnik's House: Andrej Peunik/MGML

BOOK PLECNIK'S ARCHITECTURE IN LJUBLJANA
6. 12. 2017


Program is supported by
e_news