DESIGN CORNER LJUBLJANA

 

V središču Ljubljane DESIGN CORNER LJUBLJANA ponuja pregled najboljšega slovenskega oblikovanja na enem mestu. Avtorsko kuriran izbor izdelkov in blagovnih znamk najbolj prodornih slovenskih oblikovalcev vabi k obisku, k ogledu in seveda tudi k nakupu. 

V Filipovem dvorcu, v ikonični zgradbi in na tradicionalno prepoznavni trgovski lokaciji, je zaživel DESIGN CORNER LJUBLJANA, katerega poslanstvo je predstavljati slovensko oblikovanje. S prihodom letošnje pomladi so se tako odprla vrata prav posebne trgovine, v katerih je 40 slovenskih oblikovalcev našlo predstavitveni in prodajni prostor za več kot 400 svojih izdelkov. Za izbor oblikovalcev in njihovih stvaritev je poskrbela Katjuša Kranjc, prepoznavna arhitektka in izkušena oblikovalka iz studia Raketa, ki je tokrat prevzela tudi vlogo kuratorke.

DESIGN CORNER LJUBLJANA za bližnjo prihodnost napoveduje tudi serijo dogodkov, na katerih bodo lahko ljubitelji dobrega slovenskega oblikovanja spoznavali vrhunske oblikovalce in se udleževali razprav z vsemi, ki jih to področje zanima.

V DESIGN CORNER LJUBLJANA svoje izdelke predstavljajo oblikovalci vseh generacij, med drugimi Tanja Pak (steklo), David Tavčar (tekstil), Matej Štefanac (luči), Rok Oblak (glineni izdelki), Darja Malešič (pletiva iz naravnih materialov in stekla), Nina Mihovec (OHH NOO), Katjuša Kranjc in Rok Kuhar (PIKKA), Nadja Ocepek (LITTLE OTTJA), Primož Jeza (DONAR), Ksenija Baraga (BARAGAGA), Nikolaj Salaj in Anja Mencinger (FOLDS), Stela Korošec in Anže Miklavec (EQUA), Tina Mentol (SLOCKS) in mnogi drugi.

DESIGN CORNER LJUBLJANA vas pričakuje na Cankarjevem nabrežju, tik ob Tromostovju, v levem krilu trgovine Filipov dvorec. Odprti so vsak dan med 9. in 19. uro, ob sobotah pa med 9. in 15. uro.