Touching - guided tour of the exhibition on Prešeren Day

Raketa and the Intimacy of the Interior
foto: Špela Kuhar 
foto: Špela Kuhar 

On Prešeren Day, February 8, 2024, the Dessa Gallery will be open between 10 a.m. and 12 p.m. At 11 a.m. the authors, Katjuša Kranjc and Rok Kuhar, will give the tour of the exhibition TOUCHING: Raketa and the Intimacy of the Interior. You are kindly invited!

"Dotik je ta, ki razpre meje. Dotik odpira vrata, okna. Dotik tudi zapre. Ritualni dogodek, ki ga tolikokrat ponovimo, ne da bi nanj mislili, označi prestop. IZ – V. In če gre onkraj interierja za svet razdalj, ki jih je vedno znova treba premagati, je ta svet v interierju na dosegu roke – bližina dotika je merilo. Dotik pogleda, dotik zvoka, dotik vonja in dotik oprijema. Razdalje se krajšajo. Z materialnostjo sveta se srečamo od blizu – v kuhinjski pari, goli pod prho, nezavedno v sanjah, pri vsakdanjih rutinah. Dotik je intima interierja.

To se povsem enkrat kaže v interierjih studia Raketa. V studiu snujejo prostore od blizu in gradijo notranji taktilni svet. Vse za človeka, ki tako v njihovih interierjih vedno znova in zlahka spoznava svojo telesnost v svetu." Danica Sretenović

The exhibition will be on display until February 29, 2024.